O nama

ABM je nevladina organizacija, koja na jednom mestu okuplja najeminentnije stručnjake iz oblasti bezbednosti saobraćaja, eksperte iz oblasti bezbednosti saobraćaja motociklista, iskusne moto instruktore, uspešne moto sportiste, stručnjake medicine i prava, osiguravajuća društava, moto klubove, medije, uvoznike dvotočkaša i opreme i dr.

Preko deset godina, naš stručni tim uz podršku državnih i lokalnih institucija, zajednički radi u cilju:
•    Unapređenja naučnog i stručnog rada u oblasti bezbednosti saobraćaja motociklista, kako bi smanjili broj stradalih motociklista
•    Promovisanja masovnije, bezbedne upotrebe motocikla kao vida prevoza

Iza nas je značajan broj studija, projekata i kampanja u oblasti bezbednosti saobraćaja, u saradnji sa eminentnim međunarodnim i domaćim organizacijama u ovoj oblasti kao što su FIM, ACEM, IMRUA, MSS i dr.

Posebno nam je važna edukacija rizičnih kategorija motociklista. Analizom stranih iskustava i primenom domaćih ekspertskih znanja u oblasti bezbenosti saobraćaja motociklista, definisali smo savremene modele obrazovanja i edukacije. U okviru ABM funkcioniše "Aktivni trening bezbedne vožnje",  kroz koji na stručan način želimo da prenesemo dugogodišnja znanja o bezbednom učestvovanju u saobraćaju i bezbednom upravljanju različitim stilovima motocikala u gradskim i terenskim uslovima vožnje.

U okviru članstva ABM, želimo da okupimo i povežemo sve one koji se stručno bave bezbednošću saobraćaja motociklista, one koji vole dvotočkaše, bilo kao prevozno sredstvo ili im je motociklizam strast i način života.


 Stručni tim Asocijacije za bezbednost motociklista - ABM

Predsednik

Osnivač i predsednik ABM je dr Vladimir Jevtić, dipl. inž. saobr., stručnjak za bezbednost motociklista.

Biografija
pdf-small0
Stručni radovi
pdf-small0

pdf-small

Direktor

Rade Jocić, dipl. ing. informacionih sistema

 

Biografija: pdf-small0

Počasni predsednik

prof. dr Milan Vujanić, redovni profesor Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Biografija:  pdf-small0

 

Milenko Milisavljević